Over meteo Aduard

Meteo Aduard is in 2003 ontstaan toen keek ik vaak naar wat voor weer het werd. Maar ik ben pas in 2005 begonnen met het elke dag noteren van het weer. Vanaf 2006 heb ik ook een website. En in 2008 ben ik serieus begonnen met weersverwachtingen maken.

Over mijzelf

Ik ben Joost Smits en ik ben 15 jaar. Ik ben al een hele tijd bezig met het weer. Toen ik ongeveer 8 was vond ik het weer altijd leuk, vooral de zomer van 2003 vond ik indrukwekkend, doordat het zo warm was. Er werden toen temperaturen van meer dan 35 graden gehaald. In 2005 heb ik een weerstation gekocht. Sinds 2008 ben ik ook waarnemer bij Piet Paulusma. Op dit moment zit ik in VWO2.

Ligging weerstation
Het weerstation ligt in het dorp Aduard, wat 8km ten westen van Groningen ligt.

Klimaat Groningen
In Groningen is het weerbeeld meestal iets anders dan in de rest van Nederland. Meestal heeft het noordelijk deel van de provincie veel invloed van de zee. In het deel waar Aduard ligt het 'Westerkwartier' heeft hier minder invloed van maar is ook niet het warmste gedeelte van Groningen. Zuidoost Groningen is meestal het warmste doordat zij het dichtst bij de evenaar ligt. Als het een warme tropische dag is en er komt een storing aan dan hebben wij meestal nog 1 dag langer warm weer. Maar als de warme lucht komt moeten wij meestal ook nog een dag wachten.

Zelf ben ik op vrijdag 2 mei 2008 bij Piet Paulusma op tv geweest dat kun je onder het kopje Piet's weerbericht 2 mei zien.

En ik kwam 3 juni samen met mijn tante nog een keer op televisie. Alweer bij een Hornbach maar deze keer in Nieuwegein. Ik liep die dag een dag met Piet Paulusma mee. Dat kun je zien onder het kopje Piet's weerbericht 3 juni 2008